Usch, vad fult det är att tala om pengar!

Att tala om pengar gör man bara inte i vårt land!
Det är tabu att fråga varandra om hur mycket pengar man har i lön. Överflödskonsumtion har lett till att oavsett intäkter till hushållet skall hemmet se ut att vara tipptopp! Det gamla ordspråket "Roten till allt ont är pengar" har verkligen fått fäste.
Bankirerna spinner vidare på temat - eller är det bankirerna som är rot till det hela? Nu har det t o m kommit till en punkt där någon (vem eller vad?) vill få bort kontanterna från samhället och digitala "låtsaspengar" blir valutan som ska råda!
Hur ska vi lära framtidens medborgare, dvs barnen, pengars värde när det bara är siffror på en dataskärm eller ett plastkort som ser likadant ut som lånekortet på bibliotektet och färdbeviset på bussen?
Kan det vara så att de ledande finanshajarna i världen vill hålla folket på plats genom okunnnighet och liten insyn?Ju mindre vi vet, desto större spelplan för de som vill roffa åt sig storkovan kan man kanske tänka sig. 
Bankerna promotar att vi ALLTID ska betala med kort och i vissa fall vägrar de handskas med kontanter alls! Tro sjutton det, bankernas största inkomstkälla är inte räntorna på lån som många kan tro, utan förtjänsten på kontokort! Det går en liten procent i avgift till bankerna på ALLA kortköp som sker! Fantastiskt smart affärsidé.
"Det är bättre att ha 1% på 100 personers insats än 100 % av sig själv" sa miljadären Paul J Getty. Självklart är det smart och helt riktigt i många avseenden, OM syftet är GOTT och ETISKT (=den optimala lösningen för det stora flertalet individer) men om syftet är baserat på girighet blir det ren och skär ondska!
Att sprida skrämselpropaganda om ett mer kriminellt samhälle där kontanter leder till fler rån är också smart ur en synpunkt. Spela på folks känslor som tex rädslor är supereffektivt för att hålla den stora okunniga massan i ett järngrepp. Är det "finare" och bättre att rånarna är de välbeställda bankirerna som styr vårt finansväsen?
Kunskap på bred front är vägen ut och igenom. Att ignorera det som sker är ren slapphet och lättja vilket kommer leda till ännu värre ekonomiska kriser, både för dig, din familj, grannar och vänner!
Om det känns för stort och tungt att ta tag i, GÖR det lilla du kan genom att använda dina sedlar och mynt i största möjliga mån och minimera plastkortsanvändandet! 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

succehjulet.blogg.se

Syftet med min blogg är ge inspiration & lust till nytänkande & nyskapande!

RSS 2.0