Att ha & mista!

Att både kunna ha och mista är befriande! Först då kan du leva fullt ut! 

Det gäller i alla områden:
Ta t ex svartsjuka. Vad beror det på? Jo, att personer är livrädda att förlora sin partner och berövar denne, och sig själv, respekt, integritet och frihet! Om känslan av att kunna både ha och mista fanns i relationen skulle harmonin infinna sig.
Detsamma när det gäller pengar. Lever du som en snåljåp och begränsar din frikostighet och glädjen över att få bjuda p g a rädslan att bli av med din kosing, är jag övertygad om att det är du som är förloraren.

Ju mer du klamrar dig fast vid någon eller något, det kan vara en person, tanke eller pryl, desto mer solitt och trögt blir det i ditt "space". Du kämpar emot det du inte vill vara / göra/ ha.Vad händer med det du krampaktigt och med tunnelseende lägger all din energi och fokus på? Vad händer med de tankefrön du sår och vattnar? Just det, DE VÄXER och du får stora kraftiga exemplar! 

Alltså, likaväl som att du fritt kan "ha" en härlig samvaro med goda vänner behöver du kunna känna lugnet i att vara för dig själv. Lite pengar i plånboken bör ge dig inspiration och kreativitet att hitta nya vägar att fylla den igen, istället för den krampaktiga oro som så ofta släpps lös i sinnet! 

"Ge med en öppen hand och få tusenfalt åter" är ett gammalt talesätt som stämmer så väl. Ge först och främst dig själv kunskapen om hur dina tankar mal eller medvetet tänks. Tankemaskineriet går igång och kör av sig själv. Först när du blir medveten om att det händer kan du förändra. I det fallet är det bra att vara "egoistisk". Först när du har koll på dig själv kan du sträcka ut en hand och dela med dig av dina erfarenheter till andra.
Ha tilllit till att du kan bygga upp och nyskapa det du behöver! Om och om igen...

 

 



Kommentarer
Christina Sandström Inspiratör o Coach

Bra inlägg!

2012-11-14 @ 09:59:13
URL: http://kikkisandstrom.se
Susanne Glöggler

Så sant, så sant Kajsa! Detta behöver vi bli påminda om lite nu och då! Jag behöver det i alla fall! Tack Kajsa för denna påminnelse och kloka ord!

Svar: Jag blir glad om jag kan inspirera och påminna både mig själv och andra! KRAM
Kajsa Carlström

2012-11-14 @ 10:38:51
Ulla Helgesson

Det är befriande att bara tillåta. Tillåta att ta emot och att ge och att mista utan vidfästelser..

Svar: Absolut! Så är det!
Kajsa Carlström

2012-11-14 @ 11:11:41


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

succehjulet.blogg.se

Syftet med min blogg är ge inspiration & lust till nytänkande & nyskapande!

RSS 2.0