Våga vara sann

Alla har vi vår egen sannning. Det som är sant för mig behöver inte vara sant för dig. MEN, vi kan komma överens om att vi inte är överens, utan massa tjafs och sura efterföljder.
Från en sann vän får du den bästa stöttningen. Det behöver inte allt vara helt angenäma sanningar som levereras. Ibland behövs en ordentlig mental "disch" och en sann vänskap håller för det! Efteråt kan man ofta se att "dischen" förde en precis i den riktningen man behövde för att komma vidare.
När man är mitt upp i någoting som känns tufft, är det svårt att se klart. En sann vän säger det där som andra inte vågar och "står kvar". Viker inte undan även när det är obehagligt.
Det kanske inte alltid ser så gulligt ut ur moraliskt perspektiv: "Så där kan väl inte säga/göra", "Tänk om hon/han blir ledsen"...
Är syftet gott och etiskt, dvs att hjälpa individen att växa och vara till gagn och nytta för fler, ja då är sanningen helt på sin plats!
Ha en härlig dag, i sanna vänners lag!

"När eleven är mogen dyker mästaren upp"

Så fantastiskt bra allting ordnar sig när man gör det man ska!!! Då får man det man behöver precis i rätt tid! Jag har länge gått och tänkt inspirerande tankar och fått många idéer som legat på vänt.
I åratal vågar jag nu påstå. Helt plötsligt, känns det som, faller bit för bit på plats och äntligen är processen igång!
Det är viktigt att bekräfta vad som sker. Det är inte alltid lätt att se möjligheterna, för just möjligheter, i stunden. När jag tittar tillbaka på mitt liv kan jag se att jag steg för steg banat väg för framtiden. Jag kan också se vad som stoppat mig tidigare: I mitt fall, är latheten boven i dramat. Jag har låtit min egen bekvämlighet ta större plats än framåtandan och nyskaparlusten.Till slut blir det tråkigt att göra samma, samma, samma!
Efter mycket arbete med att blåsa bort dimridåerna har jag äntligen lust att bygga upp ytterligare en plattform.
Så inspirerande! Tacksamheten väller fram till alla som medvetet eller kanske omedvetet gör min resa in i framtiden möjlig! Det är spännande att leva!

Follow my blog with Bloglovin
 

Att ha & mista!

Att både kunna ha och mista är befriande! Först då kan du leva fullt ut! 

Det gäller i alla områden:
Ta t ex svartsjuka. Vad beror det på? Jo, att personer är livrädda att förlora sin partner och berövar denne, och sig själv, respekt, integritet och frihet! Om känslan av att kunna både ha och mista fanns i relationen skulle harmonin infinna sig.
Detsamma när det gäller pengar. Lever du som en snåljåp och begränsar din frikostighet och glädjen över att få bjuda p g a rädslan att bli av med din kosing, är jag övertygad om att det är du som är förloraren.

Ju mer du klamrar dig fast vid någon eller något, det kan vara en person, tanke eller pryl, desto mer solitt och trögt blir det i ditt "space". Du kämpar emot det du inte vill vara / göra/ ha.Vad händer med det du krampaktigt och med tunnelseende lägger all din energi och fokus på? Vad händer med de tankefrön du sår och vattnar? Just det, DE VÄXER och du får stora kraftiga exemplar! 

Alltså, likaväl som att du fritt kan "ha" en härlig samvaro med goda vänner behöver du kunna känna lugnet i att vara för dig själv. Lite pengar i plånboken bör ge dig inspiration och kreativitet att hitta nya vägar att fylla den igen, istället för den krampaktiga oro som så ofta släpps lös i sinnet! 

"Ge med en öppen hand och få tusenfalt åter" är ett gammalt talesätt som stämmer så väl. Ge först och främst dig själv kunskapen om hur dina tankar mal eller medvetet tänks. Tankemaskineriet går igång och kör av sig själv. Först när du blir medveten om att det händer kan du förändra. I det fallet är det bra att vara "egoistisk". Först när du har koll på dig själv kan du sträcka ut en hand och dela med dig av dina erfarenheter till andra.
Ha tilllit till att du kan bygga upp och nyskapa det du behöver! Om och om igen...

 

 

RedigRöv

Med risk för att låta som en RR (ja, du förstår nog vad det står för) vill jag diskutera en sak med dig: 
Det tunga, jobbiga ordet ANSVAR.
Hur kan vi göra för att det skall vara attraktivt att ta ansvar? Att "svara an" till någonting verkar vara den största utmaningen vi står inför oavsett vilket område det gäller. Säkerligen är vi olika bra på ansvarstagande i olika områden.
Själv känner jag motstånd mot att ta ansvar i området bokföring. Du kanske har ett annat område du tycker är tråkigt och låter bli att svara an till. Det är lätt att blunda och låtsas som det man inte vill bry sig om, försvinner av sig själv...bara man blundar tillräckligt hårt.
Den till synes lätta vägen ut blir tuffare och snårigare ju mer du låter bli att ta ansvar för den. Om jag låter bli att sköta min bokföring för att jag väljer att göra något jag tycker är roligare, vad händer då?
Ja, till slut sitter jag med ett helt berg av papper och kvitton och vet inte vilken ände jag skall börja i! Superstressad och ilsken hafsar jag, på deadline-dagen, ihop mina räkenskaper. Något kommer emellan (hmmm), jag blir försenad och åker på skatteverkets straffavgift och glömmer dessutom massor kvitton jag borde fått med! 
Alltså sitter jag ännu hårdare fast i fällan för att jag så ansvarslöst följde universums största scam:  "minsta motståndets lag".
När känslan av motstånd växer sig stark, plocka fram RedigRöven (eller Rolls Royce:n, vad du nu väljer att tolka det som. Det är ju praktiskt taget samma sak: RR=kvalitet) i dig!
Titta nyktert på vad du behöver göra och konfrontera motståndet! GÖR det som krävs för att komma igenom den jobbiga handlingscykeln.
En handlingscykel har tre delar: start, genomförande och avslut. Om du inte tar ansvar för alla delarna kommer det hänga massvis av lösa trådar i ditt sinne som tar din energi och lurar in dig på den till synes lättaste vägen.
En sak kan du säkert hålla med mig om: Lättnaden och känslan av välbefinnande när du tar det smarta beslutet, att ta ansvar för det du ska, är helt obetalbar! 
 
 

Fräscha Förändring

När jag tittar ut genom köksfönstret ser jag min trädgård som går in i vila! Löven har fallit från vinrankan och kvar är bara nakna grenar som renas av frosttäcket! Naturen speglar vad som händer med mig!
Länge har jag suttit fast i "människoträsket" och känt mig ofri! Det är så många fixa idéer som hållit mig på plats.
Mina tankar har varit styrda av hur man borde vara och vad man bör man göra.
Tankarna har varit så vana vid att mekaniskt köra med mig att jag tappat bort min egen medvetenhet, mina förmågor och ursprungskraft.
Efter idogt arbete har jag, med hjälp av sanna vänner, avslöjat en knasidé efter en annan och kunnat skratta åt hur jag satt dit dem för att slippa tänka själv. Mantel efter mantel har fallit precis som löven på träden utanför.
Nu känner jag mig helt naken, som ett oskrivet blad och friare i tanken än på väldigt länge!
Jag drar en lättnandens suck och bara ÄR. 
Just nu känns stress och oro som bortblåst. Det liknar känslan som infinner sig när man röjt ut garderoben eller förrådet hemma. Det finns gott om plats att fylla på med nytt och fräscht.
Plats för nytänk och nyskapande! Nya fräscha idéer som matchar mig och mina mål bättre. Mål som kanske inte ser attraktiva ut ur ett människoperspektiv men som ger mening åt mitt liv.
Sokrates idévärld har ingen begränsning. En källa av obgränsade tankar och idéer får strömma fritt och vi har tillgång till den om vi bara släpper taget och hoppar dit.
Strävan efter balans mellan min människa och mitt sanna jag driver mig. Ju fler mantlar som får falla desto mer harmoni och lugn upplever jag. Det ger den ro som behövs för vara i fred med mina tankar. 
Då kläcks idéerna som ger den fräscha förändring som så väl behövs för att komma vidare på livets stig! 

Usch, vad fult det är att tala om pengar!

Att tala om pengar gör man bara inte i vårt land!
Det är tabu att fråga varandra om hur mycket pengar man har i lön. Överflödskonsumtion har lett till att oavsett intäkter till hushållet skall hemmet se ut att vara tipptopp! Det gamla ordspråket "Roten till allt ont är pengar" har verkligen fått fäste.
Bankirerna spinner vidare på temat - eller är det bankirerna som är rot till det hela? Nu har det t o m kommit till en punkt där någon (vem eller vad?) vill få bort kontanterna från samhället och digitala "låtsaspengar" blir valutan som ska råda!
Hur ska vi lära framtidens medborgare, dvs barnen, pengars värde när det bara är siffror på en dataskärm eller ett plastkort som ser likadant ut som lånekortet på bibliotektet och färdbeviset på bussen?
Kan det vara så att de ledande finanshajarna i världen vill hålla folket på plats genom okunnnighet och liten insyn?Ju mindre vi vet, desto större spelplan för de som vill roffa åt sig storkovan kan man kanske tänka sig. 
Bankerna promotar att vi ALLTID ska betala med kort och i vissa fall vägrar de handskas med kontanter alls! Tro sjutton det, bankernas största inkomstkälla är inte räntorna på lån som många kan tro, utan förtjänsten på kontokort! Det går en liten procent i avgift till bankerna på ALLA kortköp som sker! Fantastiskt smart affärsidé.
"Det är bättre att ha 1% på 100 personers insats än 100 % av sig själv" sa miljadären Paul J Getty. Självklart är det smart och helt riktigt i många avseenden, OM syftet är GOTT och ETISKT (=den optimala lösningen för det stora flertalet individer) men om syftet är baserat på girighet blir det ren och skär ondska!
Att sprida skrämselpropaganda om ett mer kriminellt samhälle där kontanter leder till fler rån är också smart ur en synpunkt. Spela på folks känslor som tex rädslor är supereffektivt för att hålla den stora okunniga massan i ett järngrepp. Är det "finare" och bättre att rånarna är de välbeställda bankirerna som styr vårt finansväsen?
Kunskap på bred front är vägen ut och igenom. Att ignorera det som sker är ren slapphet och lättja vilket kommer leda till ännu värre ekonomiska kriser, både för dig, din familj, grannar och vänner!
Om det känns för stort och tungt att ta tag i, GÖR det lilla du kan genom att använda dina sedlar och mynt i största möjliga mån och minimera plastkortsanvändandet! 
 

succehjulet.blogg.se

Syftet med min blogg är ge inspiration & lust till nytänkande & nyskapande!

RSS 2.0